Venezuela

Venezuela kan uden tvivl beskrives som Paradise on earth! Med hvidt sand, turkis blåt hav og høje palmer, der svajer i vinden. Venezuela er dog desværre ikke så ukompliceret…

Vi blev af venner, bekendte og venezuelanere, jeg har mødt undervejs på min rejse, frarådet at tage til Venezuela, grundet deres politiske situation og meget farlige områder.
Det har dog længe været en af mine drømme at besøge den kendte kitedestination Isla de Coche, som er en lille ø i det caribiske hav, så vi besluttede, at tage chancen.

År tilbage, var der direkte fly til nabo øen Isla De Margarita fra Europa, nu er det dog en del mere omstændigt, at komme herud. Fra fastlandet i Venezuela skal man flyve til Polamar, som er en lille lufthavn, der ligger på Isla Margarita. De fleste Europæere flyver via Caracas, hvilket er en af verdens farligste byer, derfor skal man virkelig tage sine forbehold, hvis man mellemlander her. Da vi kom fra Colombia, var der mulighed for at flyve via Valencia, her var der ingen problemer, da vi landede blev vi af en medarbejder fulgt til indenrigs terminalen.
Da vi ankom til Margarita tog vi en taxi til en lille båd, der sejlede os til Coche!

Stranden på Isla de Coche

Penge
Venezuelas penge-situation er ret ustabil. De fleste rejsende veksler penge på ”det sorte marked”, da man derved får væsentligt mere for sine penge på denne måde. Vi blev mødt af en mand i lufthavnen, der ville veksle med os. Det viste sig at det bedre havde kunne betale sig, blot at medbringe dollars til hele turen, da hotellet også hellere ville have dette. Vi fik dog lov at betale med PayPal på hotellet.

Hvis man gerne vil bo tæt på kitespottet, er der et par All- Inclusive hoteller at vælge imellem. Vi boede på Coche Paradise, hvilket var fint. Vi betalte 47$/nat hvilket er en del over vores budget, men der var ikke andre muligheder og den høje $ kurs gør det jo heller ikke billigere.

Nyder tilværelsen i poolen

Nyder udsigten til stranden fra hotellet i mine Bomber Floating eyewear

Vi tilbragte 10 dage på Isla de Coche og opholdte os ikke andre steder end på hotellet og på stranden for at kite. Vi fik at vide, at man godt kunne tage en bil indtil byen men at det godt kunne være farligt. Vi havde INGEN ubehagelige oplevelser overhoved og følte os på intet tidspunkt utrygge. Udvis almindelige forbehold som man altid bør gøre, når man rejser, men tjek gerne op på situationen lige inden afrejse og tilbring ikke unødvendig tid på fastlandet.

Gør klar til kitesession med mine nye Bandit X
Postkort-smukt…
Fokuseret inden afsæt
Perfekte freestyle forhold
Elsker freestyle på min Bandit X og Acid girly

Jeg er så utrolig glad for at vi besluttede os at tage til øen, da der udover at være utrolig smukt og helt paradisagtigt, er fantastisk kitesurfing! Flat off-shore spot. Vi havde hørt at vinden kunne være ret stødende, vi syntes dog at den var ret stabil og lækker. Vi havde få dage uden vind, nogle dage med virkelig virkelig stærk vind men også dage med lightvind, til de store kites. Efter 10 dage på øen, kunne vi sagtens bruge mere tid! Perfekte vinterdestination hvis man ønsker vind, sol, varme og afslapning! Jeg vil vildt gerne tilbage!

Venter på vinden i Leyna Beachwear

Har du haft gode eller dårlige oplevelser i Venezuela?

God vind og vi ses på stranden!
/Emely
Følg gerne min rejse på Instagram & Facebook

Kan man andet end at elske livet, når man har denne udsigt efter endt kitesession
Venezuelanske pirater
Smuk solnegang

Skriv et svar