Kitesurfing i Tyrkiet

Gökova
Sommeren 2014, tilbragte jeg 5 dejlige uger i Tyrkiet sammen med min familie, og fik muligheden for en masse gode dage i smukke omgivelser på det kendte surfspot Gökova tæt på byen Akyaka.

Nedenfor ses mit set-up, som selvfølgelig består af Bandit 7, Acid Girly og Manera Trapez.
pose-2

Spottet er en  bugt og der ligger surf skoler langs hele stranden, så der er gode muligheder for at tage kurser som både begynder og øvet. Der er en del begyndere tæt på stranden, hvor vandet også er lavt.

Men der er god plads til de mere øvede længere ude på havet eller ved en flodudmunding, hvor der ikke bliver undervist begyndere på den anden side at tangen, hvor der også kan bundes.

Spottet set fra byen Akyaka 
fugl

Der er vind stort set hver dag og viden begynder ved 11 tiden og kan vare helt indtil solnedgang. Jeg sejlede med 9 og 12m2 de fleste dage.
Både vand og luft-temperaturen var dejlig og de fleste dage sejlede jeg i boardshorts og lycra.

DSC02836

Jeg er så heldig at størstedelen af min familie også nyder at kitesurfe og vi har alle udviklet os meget i løbet at sommeren. Specielt min lillebror, Isak, på 11 år.

På de få vindløse dage kan man få tiden til at gå med at spise meget billige og lækre is, tage på bådture, solbade osv. Så der er også ting at lave, selvom man ikke er kitesurfer eller blot har brug for en hvile dag. Der er et godt udvalg af restauranter i de omkringliggende landsbyer og i Akyaka hvor der også er et par barer, hvis man har lyst til at gå ud om aftenen.

Hvis man ønsker at tage kursus, vil jeg varmt anbefale KiteXtreme det er de samme instruktører, som i sin tid lærte mig at kitesurfe.

DCIM107GOPRO
DCIM107GOPRO

Urla / Cesme

Sidste Sommer besøgte jeg også et nyt spot – Urla, som ligger 300 km nord fra Gökova. Fra Gökova tog vi en bus til Izmir og derfra en Taxi til spottet. Bussen var utrolig billig og så der var lidt ekstra til taxien. Man kan også leje en bil og selv køre turen. Det er måske en fordel, da man kan køre til flere spots og hyggelige nærliggende byer fra Urla-spottet.


Vi boede ved Urla Surf House som er det eneste mulige sted, at bo. Det ligger LIGE NED til spottet, så man kan hele tiden tjekke vinden. Det er et rigtig hyggeligt sted, som bærer et meget personligt præg fra ejerne, som er en franskmand og en tyrkisk kvinde. Der er flere forskellige rum efter behov og budget. En traditionel tyrkisk morgenmad er inkluderet og det er ligeledes muligt at spise frokost og aftensmad på stedet, som bliver lavet af en tyrkisk kvinde, fra den nærliggende landsby. Super lækkert og fedt at prøve nogle retter, man måske normalt ikke ville bestille. Der er også mulighed for at spise få lokale retter lidt længere oppe i byen, hvor man også kan handle i et supermarked.

17010_910694232328035_3927629220331250194_n

Selve spottet er virkelig stort fladvandsspot, men meget lavvande. Et ideelt sted, hvis man er begynder kitesurfer eller ønsker at tage et kursus. For dem der gerne vil give sig i kast med tricks og lignende, er der områder, hvor der er dybt og det dermed er mere sikkert at falde 😉
Det er dog noget man hurtigt får styr på, hvor man skal lave sit afsæt.
Spottet er ikke særlig crowded, så det er fedt. Vi var der i 4 dage, med 3 dages vind.
Urla Surf House tilbyder nogle aktiviteter, så man ikke keder sig på de vindløse dage. De har bl.a. en skaterampe og Stand Up Paddle boards.
Som et af de eneste steder i Europa har de også en wake park til kite!

11796265_911915138872611_8766985750690568806_n
//Emely

Udstyr er fra Kitedanmark.dk
Bikini er fra Bikini Empire
Lycra dragt og leggings er fra Stretcheyz

Skriv et svar