Kenya

Kenya er det perfekte vinter getaway til kitesufere så vel som ikke-kitesurfere. Vinteren 2015 tilbragte jeg to uger i Kenya, og jeg vil meget gerne tilbage.

Vi købte vores flybilletter meget last minute, så vi havde en lang rejse derned. Hvis man er ude i bedre tid, er det dog muligt at flyve med f.eks. Turkish Airlines via Istanbul og derfra videre til Mombassa, for omkring 4-5000kr.

De første par dage tilbragte vi på Diani Beach, som ligger omkring 1.5 times syd kørsel, afhængig af trafik, fra Mombasas lufthavn. Diani Beach er før blevet kåret som Afrikas flotteste stand – og var virkelig et smukt syn! Kridt hvidt sand og turkis blåt vand. Præcis som et postkort. Der er næsten ingen mennesker på stranden, bort set fra et par lokale, der ønsker at sælge diverse smykker og nøgleringe.

fisk

Efter et par dage ved Diani med kun 1 eftermiddag med vind, besluttede vi os for at tage mere syd på til Shimoni Island. Vi var MEGET begejstrede fra første øjekast! Små charmerende stråhytter, du blot skulle åbne døren på, for at se havet. Vi boede ved Kite Worldwide, som er den eneste mulighed for at bo ved kitespottet, da det eneste andet der ligger i nærheden er en lille lokal – meget primitiv, landsby. Både morgenmad og aftenmad bliver serveret af Kite Worldwide. Morgenmaden bestod typisk af pandekager, æg, toast og frugt. Hvor aftensmaden var alt fra hummer og frisk fisk til lasagne – dog altid med suppe og hjemmelavet brød til forret og lækker dessert. Der er en rigtig god stemning omkring stedet og vi følte os meget velkommende lige fra starten af.

Et skridt ud fra vores hytte.
spot

Spottet varierede efter tidevandet, men var på alle tidspunkter alle tiders. Ved lavvande blev der dannet laguner bagved sandbanker, så der var god mulighed for at sejle i fladt vand. Ved højvande kunne der godt være lidt chop, men det er kun rart, at der er lidt variation, så man kan blive udfordret i forskellige forhold. Vi havde vind hverdag fra alt mellem 7 til 12m2.

11114067_978593012165546_6486667460672437154_n

Hvis man ønsker en pause fra at kite, eller blot at opleve noget andet, byder Kenya på mange muligheder for at foretage sig andre ting end at kitesurfe. Fra vores lodge i Shimoni (kiteworldwide) var vi bl.a. på snorkle tur (dyk er også en mulighed), hvor vi bl.a. så fisk, havskildpadder og mange delfiner. Vi nåede selvvalgt tilbage igen til eftermiddags-kite session.

På Stand Up Paddle tur foran lodgen. Der er også mulighed for at suppe lidt bølger, hvis man sejler længere ud. 
11066097_10205849497814778_1609563945_o

Lodgen tilbyder også en gratis tur til den nærliggende landsby, hvor man har mulighed for at opleve og se hvordan kenyanere som lever af landbrug bor, bygger huse samt hvordan den lokale skole fungerer. Hvis man besøger landsbyen er det en god ide, at medbringe bolde og andre form for spil – det vil landsbyens børn elske! Det var virkelig en oplevelse, at besøge landsbyen, de lever i meget stor kontrast til vores stressede og materialistiske hverdag i vesten.

landsby
Kiteworldwides lodge er derfor også til folk der ikke kitesurfer og et ideelt sted til fx familieferie, ferie til begyndere og til kitesurfing entusiasten, som bare ikke kan få nok! Kiteworld wide er i den grad også til kitesurfere der rejser alene, da der er er mulighed for at være meget social, bl.a. under måltiderne, der indtages ved et langbord sammen med de andre gæster. Der er også meget opbakning bland gæsterne når der kitesurfes og folk er gode til at give komplimenter og råd.

Skolen i den lille landsby. I øjeblikket sparer de op til, at få eleverne ind i klasseværelser, så deres fødder og ben ikke bliver spist af orme fra jorden. (Turen til landsbyen var gratis, men der er mulighed for donation til skolen) 

skole

De sidse dage af vores tur brugte vi på Safari, som betyder ”rejse”, på swahilli. Vi overnattede i parken og så bl.a. elefanter fra vores altan. Det var en god oplevelse og og vi så mange dyr helt tæt på og der var ikke mange andre jeeps/mennesker i parken.

elefant

løve

Kenya har to vindsæsoner den første er fra juni til september og den anden fra december til midt marts. Vi havde vind hver dag vi var i Shimoni. Ifølge de instruktører der havde arbejdet hele sæsonen, kunne dage uden vind tælles på én hånd. Spottet er perfekt til helt nybegyndere såvel som øvede og er ikke crowded, som andre populære kitesurf rejsedestinationer.

Vi havde en rigtig god tur, både med kite og andre aktiviteter. Kenya er derfor en rigtig god destination, hvis man vil kombinere kiteferie, med f.eks. familie ferie eller bare ønsker mulighed for også at foretage sig andre ting.

Det blev også til en film, som giver et godt indblik i vores dejlige ferie.

Hakuna Matatta

//Emely

Skriv et svar