Den Dominikanske Republik

Er du til palmer, solskin og lyden af bølgeskvulp, så er den Dominikanske Republik helt klart noget for dig!
Jeg har besøgt den smukke ø tre gange i løbet af de seneste år og jeg bliver lige overasket hver gang, over de mange sjove aktiviteter og smukke øjeblikke den caribiske ø har at tilbyde. Seneste tur mødtes jeg med min belgiske veninde Mirke, jeg lærte at kende i Brasilien i efteråret og vi havde en super fed tid sammen! Jeg elsker at rejse og møde nye mennesker fra hele verden!
Alle gange har jeg besøgt den lille landsby Cabarete på den nordlige del af øen. Cabarete er kendt for god vind, gode bølger, gode vibes og et godt natteliv.

Heste på Kitebeach

På vej til La Boca med udstyr

Kitebeach – ren paradis

Der overnatningsmuligheder i alle prisklasser, alt fra store luksus hoteller, bed & breakfast til små billige værelser. Selve Cabarete by er fyldt med små gaderestauranter og motoconchoer, som er dominikansk slang for en motorcykel, der bliver brugt til offentlig transport. På stranden findes der flere finere restauranter og barer. Der er utrolig hyggelig stemning med lyskæder i palmerne og skønne caribiske rytmer strømmer ud fra de omkringliggende barer og danseclubs.

Fantastiske solnedgange. Man kan ikke andet end at nyde livet

Hvis du kitesurfer eller ønsker at lære det er det ideelle at bo på kitebeach, som ligger få kilometer fra Cabarete centrum og få dominican pesos på en motorconcho. Den bedste vindsæson er fra Juni til September og en mindre god vindsæson fra Januar til April. Jeg har besøgt Cabarete i Januar og Marts og havde god vind stort set hver gang alle tre gange. Det er termik vind, der gør vinden stærk og stabil. Den kommer oftest om formiddagen omkring 11-13 tiden og bliver oftest indtil efter solnedgang. På kitebeach er der alt fra bølger til chop og en del mennesker i vandet, dog er der en fed kite stemning på stranden og især ved Kite Club er der god mulighed for at møde nye kite-bekendtskaber og hygge til bl.a. bbq eller movie night. Hvis man er til fladt vand er det muligt at køre til en flodudmunding kaldet La Boca nogle kilometer fra Cabarete. Flodudmundingen er ikke stor, men stor nok til tricks både til højre og venstre, hvis der ikke er alt for mange mennesker. Nogle vælger at leje en motorcykel i den periode de besøger Cabarete. Min veninde og jeg valgte at betale en motorconcho chauffør at køre os derud, hvor efter vi downwindede tilbage til kitebeach hvor vi boede. Man kan også få motorconcho chaufførerne til at hente en igen på aftalt tidspunkt, jeg ville dog ikke være foruden downwinderen hjem, da en er utrolig smuk og sjov. Dette vil jeg dog ikke anbefale til nye kitesurfere.

DCIM100GOPROGOPR1209.
Mega lækre La Boca

Jeg sejler personligt ikke bølger, men syntes at størrelsen og retningen virkede meget fint til Kite beach. Hvis man ønsker noget større og vildere kan man tage til Encurento, som byder på bølger i alle størrelser, dog med rev under.

Encuentro
Smuk natur omkring Encuentro

Encurento er også stedet hvis man paddel surfer eller ”almindelig surfer”, især tidlig morgen er der gode swells til stor fornøjelse for både begyndere og øvede. Vandet er crowded, men der er gode vibes og folk er flinke til at give et par råd med til en halv-rookie som mig. Det eneste minus er et rev, så de fleste begyndere får et par våd-sko med i boardudlejningen som koster omkring 20$ for hele dagen.

Morgensurf i Encuentro

Da jeg besøgte øen i marts 2017, fik jeg muligheden for at deltage i DR OPEN, som er en årlig kitesurfing konkurrence. Jeg deltog i freestyle disciplinen og endte på en 2 plads i meget svære og udfordrende forhold. Det var en sjov og lærelig oplevelse og jeg nyder at deltage i internatonale konkurrencer og glæder mig til at deltage i flere i løbet af 2018.

Slutter af på 2. plads – meget tilfreds og glad!
Stadig fokuseret og i dybe tanker efter mit heat
Meget svært at sejle unhooked imellem bølger og chop

Den dominikanske republik byder på en del no-wind aktiviteter, ud over surfing kan man bl.a. nyde yoga med havudsigt, hesteridning på stranden, canyoning-ture, ziplining og selvfølgelig afslapning på stranden, hvor det er let bare at nyde tilværelsen og livet!

Morgenyoga på stranden

Der er flere muligheder hvor på man kommer til Cabarete. Den letteste (og oftest dyreste), er at flyve til Puerto Plata og derefter tage en taxi til dit hotel/b&b/værelse. Den mere besværlige (men oftest billigste) måde er at flyve til Santo Domingo, tage en taxi til Caribe bus station i selve Santo Domingo, tage en (iskold!?!?!?! Seriøst husk trøje, hue og halstørklæde) bus på ca. 5 timer til Sosua og her efter enten tage en taxi eller guagua (lokal minibus) til Cabarete!

Et par år tilbage. Første gang i Cabarete med min familie
Kitebeach

Luften er varm og vandet lunt, så lige meget hvilken aktivitet man laver er det svært ikke at nyde livet på den smukke ø.
Den Dominikanske Republik er klar i toppen over rejse og kitedestinationer, jeg har besøgt. Og jeg planlægger allerede at komme tilbage et par måneder næste vinter!

På vej tilbage til Cabarete fra La Boca Dominican Style
Sjovt natteliv, det meste forgår på stranden med fødderne i sandet

Skriv et svar